Uddannelsessted Psykiatrien Syd
Præsentation af uddannelsesstedet
Psykiatrien Syd er en del af Region Sjællands Psykiatri og varetager behandling af almen psykiatriske lidelser på hovedfunktionsniveau hos borgere fra kommunerne: Guldborgsund, Lolland, Næstved og Vordingborg.
Psykiatrien Syd er organiseret i sengeafsnit beliggende i Vordingborg samt ambulante enheder beliggende i Næstved, Vordingborg og Maribo.
Der er i alt 106 sengepladser i Psykiatrien Syd - fordelt på følgende seks sengeafsnit i Vordingborg:
- Afsnit S1:
22 sengepladser - Afsnit for dobbeltdiagnose lidelser (højtskærmet) samt Afsnit for psykose lidelser (højt- / lavskærmet) - Afsnit S2:
12 sengepladser - Afsnit for psykoselidelser samt forstyrrelse af personligheden (højt-/lavtskærmet) - Afsnit S3:
26 sengepladser - Afsnit for affektive lidelser (højtskærmet) og Afsnit for affektive og angst lidelser (lavtskærmet) - Afsnit S4:
23 sengepladser - Særlige pladser – længerevarende indlæggelser og rehabilitering af patienter med svære psykiske lidelser - Afsnit S5:
13 sengepladser – Afsnit for personer over 65 år med demenssygdom og personer over 72 år med ikke-aldersbetingede psykiske sygdomme. - Psykiatrisk Akut Modtagelse:
10 sengepladser - Psykiatrisk Akut Modtagelse samt Ambulant Akut Team.
Ambulatorier
To almene distriktspsykiatriske enheder med OPUS team (henholdsvis DP Nykøbing-Maribo og DP Næstved-Vordingborg) – Udredning og behandling af psykose lidelser samt længerevarende andre psykiatriske lidelser - Pakkeforløb for skizofreni.
To specialiserede distriktspsykiatriske enheder (henholdsvis DP for bipolare lidelser og DP for ældre).
To psykiatriske klinikker (henholdsvis Næstved og Maribo) – Udredning og behandling af ikke-psykotiske tilstande – Pakkeforløb for depression, angst, OCD, personlighedsforstyrrelser, tilpasningsreaktioner, ADHD og PTSD.
Psykiatrien Syd i er et universitetshospital og modtager regelmæssigt medicinstuderende. De kliniske lektorer samt de øvrige læger varetager studenterundervisningen i klinikker og mesterlære. En del af klinikkerne afholdes i samarbejde med Psykiatrien Øst og Psykiatrien Vest.
Der er stort fokus på uddannelsesmiljøet for læger, psykologer og plejepersonale. Der er et fint samarbejde omkring uddannelse af læger samt omkring psykologer i uddannelse til specialpsykolog.
Vejledning af uddannelsessøgende læger er en prioriteret indsats, og uddannelseslægen kan forvente at få tildelt hovedvejleder før start i afdelingen og have månedlige samtaler med denne og struktureret kompetence evaluering jf. kompetencekortene i målbeskrivelsen.
Retningslinjer for uddannelse og vejledning findes på portalen for Region Sjællands retningslinjer og instrukser (kaldet D4).
Som uddannelseslæge er der gode muligheder for at modtage undervisning samt selv være den, der underviser.
Psykiatrien Syd arbejder på at få etableret et miljø med mulighed for klinisk forskning. Uddannelseslæger vil blive tilbudt samtale med den forskningsansvarlige overlæge.
Der vil desuden være gode muligheder for at opnå klinisk vejledning og supervision. Herudover vil uddannelseslægen få regelmæssig mulighed for struktureret klinisk observation (SKO) af mere erfaren kollega, klinisk vejleder eller den uddannelsesansvarlige overlæge.
Psykiatrien Syd har fokus på at sikre et godt arbejdsmiljø for alle personalegrupper, hvilket bl.a. sker gennem individuelle udviklingsmuligheder, medarbejderinvolvering og stressforebyggelse.
Se uddannelsesprogrammer for I-stillinger og H-stillinger i Psykiatri
Se uddannelsesprogrammer for H-stillinger i Almen medicin
Se uddannelsesprogrammer for H-stillinger i Neurologi
Der er fastlagt særskilt centralt introduktionsprogram for yngre læger på enten 4 eller 5 dage afhængigt af uddannelsestrin, se Introduktionsprogram for yngre læger i Psykiatrien.
Der er særskilt 1-2 dage til undervisning og introduktion i SundhedsPlatformen, afhængig af funktion og erfaringsniveau.
Der er fastlagt en lokal introdag i Vordingborg med præsentation og undervisning i lokale forhold for Psykiatrien SYD for alle nye uddannelseslæger.
Forud for første vagt på uddannelsesstedet er der, som en del af introduktionen, programsat 1-2 følgevagter.
- Første tirsdag i måneden
Yngre lægemøde kl. 13.30-15.00 - Tredje tirsdag i måneden
Lægemøder kl. 12.30-15.00 - Tredje tirsdag i måneden inden læge- og psykologmødet
For alle I-H-AP-KBU læger og I-og H- psykologer, foregår med eksterne undervisere - Anden torsdag eftermiddag
Udredningsgruppe for H-læger og H-psykologer med deltagelse af uddannelsesansvarlig overlæge og erfaren specialpsykolog fra afsnit - Hverdage
Undervisning kl. 13-13.30 med hhv specifikke/ generelle temaer:
Man.+fre.: Videnskab/artikel
Ons.: Undervisning om lovgivningsmæssige aspekter/
tvang/forebyggelse af tvang i psykiatrien
Tirs.+tors: Cases/klinikker med fx præsentation, samrating, kliniske drøftelser - Supervision
Morgensupervision af forvagt, hverdag kl. 08.00-08.30
Eftermiddagssupervision, hverdag efter middagskonference.
Gruppesupervision for I- og H-læger hver anden torsdag eftermiddag med erfaren supervisor. - Bedside supervision, herunder struktureret klinisk observation med SKOR og klinisk vejledning ad hoc på tilknyttet afsnit/ ambulatorie.
- Morgenkonference
Hverdage kl. 08.30-08.45
Weekend kl. 08.30 i PAM - Middagskonference
Hverdage kl. 12.45-13.15 - Eftermiddagskonference
Alle dage kl 15.45
Uddannelsesansvarlig overlæge
Bente Arnika Skydsgaard
besk@regionsjaelland.dk
Cheflæge - vakant
I stedet kan chefsygeplejerske Mia Hesselberg kontaktes
mihn@regionsjaelland.dk
Uddannelseskoordinerende yngre læge
Ragnar Klein Olsen
rako@regionsjaelland.dk
Uddannelseskoordinerende yngre læge
Tobias Sørensen
tobso@regionsjaelland.dk
Kontakt
Adresse
Psykiatrien Syd
Afdelingsledelse
Bygning 21
Færgegaardsvej 15, 1. sal
4760 Vordingborg
Ring til os
Opdateret torsdag den 5. sep. 2024