Samtaler med andre pårørende
Når du får peerstøtte som pårørende taler du med en pårørende-peermedarbejder. I kan tale sammen om din situation som pårørende - og du har mulighed for at vende dine tanker, følelser og tvivl. Pårørendepeer-medarbejderen kan i samtalerne dele sine oplevelser og egne erfaringer og herigennem støtte dig.
I jeres samtale kan du tale om alt det, der fylder hos dig lige nu. Du bestemmer, hvad I taler om.
Pårørende-peermedarbejderen er ansat i Psykiatrien til at støtte dig og hjælpe dig videre.
Læs herunder om dine muligheder for at tale med en pårørende-peermedarbejder.
Samtaler for pårørende til indlagte børn
Pårørende på Børne- og ungdomspsykiatriske sengeafsnit U1 og U3 i Roskilde kan tale med en pårørende-peermedarbejder, der selv har prøvet at have et barn indlagt. Pårørende-peermedarbejderen kommer på afsnittene og har samtaler her. I kan finde et stille lokale, eller I kan gå en tur - det aftaler du sammen med pårørende-peermedarbejderen. Hvis du er pårørende til et barn på U1 eller U3 og ønsker en samtale, så spørg din kontaktperson på afsnittet.
Samtaler for pårørende til voksne
Der er udvalgte steder i voksenpsykiatrien mulighed for at tale med en pårørende-peermedarbejder, hvor man som pårørende kan tale om det, der fylder.
Her kan du møde en pårørende-peermedarbejder:
Hvis du er pårørende til en i Distriktpsykiatrien for ældre i Roskilde, kan du spørge personalet om mulighed for at tale med en pårørende-peermedarbejder.
Hvis du er pårørende til en, som er eller har været indlagt på et sengeafsnit i Slagelse eller været tilknyttet den Psykiatriske akutmodtagelse i Slagelse, kan du spørge personalet om muligheden for at tale med pårørende-peermedarbejderen. Du kan også selv ringe direkte til pårørende-peermedarbejderen.
Kontaktoplysninger: Du kan kontakte pårørende-peermedarbejder Laila på mobil 20 54 55 91 tirsdag og torsdag mellem kl.16:15 og 20:30.
Hvis du er pårørende til en med psykisk lidelse, kan du ringe til pårørende-peermedarbejderen i Psykiatrien Vordingborg. Du kan også spørge personalet i Psykiatrien om mulighed for pårørendepeer-samtaler.
Kontaktoplysninger: Du kan kontakte pårørende-peermedarbejder Eva på mobil 93 56 92 73 tirsdag mellem kl.15:00 og 21:00.
Mød en pårørende-peermedarbejder i pårørendecaféerne
Du kan også møde vores pårørendepeer-medarbejdere i pårørendecaféerne, som du kan læse mere om her.
Mere viden om peerstøtte til pårørende
Podcast om at være pårørende
I PsykInfo Region Sjællands podcast "Lad os tale om psykisk sygdom" kan du i afsnittet "Samtaler mellem pårørende" høre to pårørende-peermedarbejdere fortælle om at være pårørende, og hvilken værdi det kan have at tale med andre, som også har oplevet at være pårørende.
Lyt til podcasten her
Pårørendepeer-projektet
Peerstøtten til pårørende i Region Sjælland bygger på erfaringer fra pårørendepeer-projektet, der løb i perioden 2021-2023.
Du kan læse mere om pårørendepeer-projektet her
Kontakt PsykInfo for mere viden
PsykInfo har viden om peerstøtte til pårørende. For mere information om peerstøtte til pårørende ring på tlf. nr. 70 25 02 60 eller send en mail på psykinfo@regionsjaelland.dk.
Som pårørende kan du også få hjælp og rådgivning hos PsykInfo. Ring på tlf. nr. 70 25 02 60.
Læs mere om PsykInfo og åbningstider i rådgivningen.
Kontakt
Adresse
Psykiatrien Region Sjælland
PsykInfo
Farimagsvej 40
4700 Næstved
Ring til os
Torsdag kl. 14:00 - 18:00
Fredag kl. 9:00 - 15:00
Opdateret torsdag den 2. jan. 2025