Gå til indhold

Kortlægning af tidlige tegn på alvorlig psykisk sygdom så vi kan gribe ind, før de rammer hårdt

Jeg er læge fra 2016 og er i gang med speciallægeuddannelsen i børne- og ungdomspsykiatri ved siden af en deltidsstilling som postdoc.

Arbejdet med unge med alvorlige psykiske motiverer mig både i mit kliniske arbejde og fungerer som inspiration for mine forskningsaktiviteter.

Mit primære forskningsområde omhandler subklinisk psykose hos børn og unge, navnlig psykoseoplevelser såsom forbigående hallucinationer og vrangforestillinger. Jeg skrev min ph.d.-afhandling om psykoseoplevelser i Københavns Børnekohorte 2000 (CCC2000) og deres sammenhæng med risikoadfærd, hjælpsøgende adfærd og brug af sundhedsydelser, samt funktionelle symptomer og helbredsangst. Jeg er nu medvejleder for adskillige ph.d.-studerende der bruger data fra CCC2000, og jeg ser frem til yderligere undersøgelser af kohorten i tidlig voksenalder.

Min interesse bevæger sig aktuelt mod interventionsforskning:

  • I Mind My Mind-psykoterapiforsøget, der sigter mod unge med almindelige mentale helbredsproblemer, har jeg undersøgt, hvilke undergrupper der særligt drager fordel af behandlingen, og jeg er en del af gruppen, der præsenterer resultater fra den langsigtede (3-års) opfølgning.
  • I OPUS-Young-forsøget i Region Hovedstaden er jeg særligt involveret i psykofarmakologisk behandling af unge med første-episodisk psykose.
  • I My Avenue to HelP (MAP) er vi en stor, tværfaglig gruppe der arbejder på at teste evalueringsmetoder og implementeringen af principper fra Adaptive Mentalization-Based Integrative Treatment (AMBIT).

Tilbage til Forskningsteamet

Kontakt