Gå til indhold

Peers

Som peer-medarbejder bruger du dig selv og dine erfaringer til at gøre en forskel og er derfor et vigtigt supplement til vores patienters behandling.
To mennesker der går i skoven

Vores peermedarbejdere er vigtige

I Psykiatrien arbejder vi med recovery, hvor grundtanken er, at man kan komme sig efter psykisk sygdom og genskabe en god og meningsfuld hverdag. Et værdifuldt redskab til recovery er at møde andre personer, der har egne erfaringer med psykisk sygdom og at komme sig fra den.
En peer-medarbejder har egne bearbejdede erfaringer med at skabe sig en velfungerende hverdag med psykisk sygdom og tilbyder på den måde en unik støtte til vores patienter. Det har en særlig betydning, når en person med egne erfaringer med psykisk sygdom viser en vej videre og giver håb i en svær situation.

Som peer-medarbejder indgår du i det daglige arbejde med vores patienter under indlæggelse eller i ambulante forløb. Du gennemfører individuelle samtaler, hvor du støtter patienten i deres behandling og recovery-proces. Derudover har du også som peer-medarbejder mulighed for at arrangere recovery-grupper, hvor flere patienter mødes for at dele erfaringer.

Pårørende som peer-medarbejder

Som pårørende peer-medarbejder har du erfaring som pårørende til en nuværende eller tidligere patient i Psykiatrien. Du bruger dine bearbejdede erfaringer med at være pårørende og kan støtte andre pårørende i deres egen proces.

Du kan fremme forståelsen for recovery, og hvordan man som pårørende indgår som et vigtigt led i processen hos nære med en psykisk sygdom.

Du giver dem mulighed for at tale om deres følelser og oplevelser med en, der kender til deres situation. Som pårørende peer-medarbejder gennemfører du individuelle samtaler over telefon eller ved et fysisk møde.

Video - Peermedarbejder

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies