Gå til indhold

For pårørende

Se kontaktoplysninger
Information om samarbejde med pårørende.

Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage dig som pårørende hurtigst muligt i forløbet. Som pårørende kan du bidrage med nyttig viden om den aktuelle situation, patientens livshistorie og hidtidige sygdomsforløb.

Du behøver ikke være i familie med den indlagte for at være pårørende. Når vi taler om pårørende, mener vi, en person der kender patienten godt. Pårørende kan være ægtefælle, samlever, børn, kæreste, forældre, søskende, nær ven/veninde, kollega, nabo eller andre, som patienten har tillid til.

Som pårørende inddrages du under forløbet med henblik på at bidrage med informationer om patienten og for at deltage i beslutninger omkring patienten, men altid med respekt for samtykke og tavshedspligt.

For os er det vigtigste, at samarbejdet foregår på patientens præmisser. Din mulighed for at indgå i samarbejdet med personalet vil derfor være individuel, ligesom behov for støtte vil være forskelligt og afhænge af dig selv, den konkrete situation og den indlagte. Du kan her læse mere om, hvordan og hvornår du kan blive inddraget i et behandlingsforløb, og hvilke muligheder du har, hvis ikke din pårørende ønsker at inddrage dig.

Det er ikke altid, at patienten giver samtykke til information til pårørende. Det er en svæ​r situation for de pårørende at være i. I de tilfælde tilbyder vi generel information/undervisning/vejledning om sygdom, medicin og behandling. Der er også mulighed for at finde oplysninger på PsykInfo's hjemmeside.​

Det kan være overvældende at være pårørende til en person med psykisk sygdom og at stifte bekendtskab med psykiatrien. Derfor tilbyder vi akutsamtaler til pårørende, der er i kontakt med de psykiatriske akutmodtagelser.

Læs mere om tilbuddet akutsamtaler til pårørende 

Vi tilbyder også samtaler, der sætter fokus på rollen som pårørende fremfor den enkelte diagnose.

Find mere information om samtalerne 

Find yderligere informationsmateriale til pårørende

Du er også altid velkommen til at kontakte os på afsnittet, hvis du har nogen spørgsmål, så vil vi hjælpe dig, så godt vi kan.

Vi har også tilbud til børn og unge, hvis forældre eller søskende har psykisk sygdom.

Læs mere om disse tilbud 

 

Kontakt

Adresse

Psykiatrien Øst

Psykiatrisk Akutmodtagelse - Roskilde

Poppelhus, stuen

Smedegade 16

4000 Roskilde

Se kort

Find vej - Roskilde