Gå til indhold

For pårørende

Se kontaktoplysninger
Information om samarbejde med pårørende.

En pårørende er en person, som kender dig godt. Det kan være en af dine forældre, kæreste, søskende, nær ven/veninde, nabo eller andre, som du har tillid til.

Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage dine pårørende hurtigst muligt. Dine pårørende kan hjælpe med nyttig viden og støtte.

Hvis du er over 15 år, skal du give os lov til at tale med dine pårørende. Udover at komme med vigtige informationer, der kan gør din behandling bedre, kan dine pårørende også inddrages i behandlingen og i beslutninger i løbet af behandlingen, hvis du ønsker det.

Hvis du ikke ønsker at give samtykke til, at vi taler med dine pårørende, kan vi tilbyde dem generel information og vejledning om sygdom, medicin og behandling. Der i kan i sjældne tilfælde være brug for at inddrage pårørende og andre instanser imod din vilje. Det sker, hvis vi bliver bekymret for din trivsel og udvikling.
Hvis du er i tvivl, om du har truffet den rigtige beslutning om samtykke, kan du til enhver tid tale med din kontaktperson om det. Du kan altid ombestemme dig.

Vi vil forsøge at få familien til at arbejde sammen, men respekterer naturligvis dit ønske om, hvor meget dine pårørende skal inddrages.
For de familier, hvor der kan være behov for støtte og behandling til mindreårige pårørende, er der et særligt tilbud i Region Sjælland.
Læs mere om særlige tilbud til søskende til af psykisk syge

Pårørende kan også kontakte PsykInfo for vejledning og eventuelt blive tilknyttet en pårørendegruppe på en af akutmodtagelserne.
Kontakt PsykInfo eller på tlf. 70 25 02 60.

 

Kontakt

Adresse

Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Klinik for Psykoterapi og Selvmordsforebyggelse - Roskilde

Lavendelhus, bygning 9

Smedegade 16

4000 Roskilde

Se kort

Find vej - Roskilde

Ring til os

Psykoterapi:
Mandag-torsdag kl. 8.30-13.30. Fredag lukket.

Selvmordsforebyggelse:
Mandag-torsdag kl. 8.30-13.30. Fredag lukket.

Psykoterapi