I distriktspsykiatri for bipolare lidelser bruger vi samtaler og eventuelt undersøgelser til at finde frem til hvad du fejler.
Du bliver tilknyttet en fast behandler (primærbehandler). Relationen og samarbejdet mellem dig og din faste behandler er vigtig for en vellykket behandling.
Sammen med dig udarbejder vi i fællesskab en behandlingsplan, som du får udleveret. Du vil på baggrund af behandlingsplanen få tilbudt et forløb, der både kan indeholde individuelle samtaler, gruppebehandling, undervisning i din sygdom (psykoedukation) og behandling med medicin.
Undervejs i behandlingen vil vi også meget gerne inddrage dine pårørende i det omfang du og de ønsker det.
Som regel foregår samtaler i distriktspsykiatriens lokaler. I særlige situationer kommer vi efter aftale hjem til dig. Der er også mulighed for videokonsultation via MinSP.
Personale
I distriktspsykiatri for bipolare lidelser er der tilknyttet forskellige medarbejdere. Personalet er tværfagligt sammensat og består blandt andet af sygeplejersker, speciallæger, psykologer, fysioterapeut, ergoterapeut, recovery mentor/peer medarbejder samt sekretærer.
Én behandler holder den indledende samtale med dig. Til første samtale indsamler vi hovedsageligt information, som skal bruges til at finde ud af hvad du fejler. Informationerne bruger vi også til i samarbejde med dig at finde ud af hvordan vi kan hjælpe dig bedst. For at vi kan hjælpe dig, er det nødvendigt, at du selv bidrager under behandlingen. Samarbejdet mellem dig og behandlerne er vigtigt.
Alle behandlere kan lave samtalebehandling – og herudover har de forskellige behandlere deres fagspecifikke eller specialiserede behandling.
Det særlige for teamet for bipolare lidelser er at der tilbydes psykoedukation til alle patienter enten i gruppe eller individuelt
Du vil også kunne møde elever og studerende hos os, da vi deltager i uddannelse af blandt andet medicinstuderende og sygeplejestuderende.
Afslutning af behandlingsforløbet
Undervejs i behandlingen og når afslutningen af dit forløb nærmer sig, aftaler vi hvem der evt. skal følge op på behandlingen eller videreføre den, samt hvem der skal give evt. fortsat hjælp og støtte.
Ofte skal der indgås et samarbejde med den praktiserende læge, privatpraktiserende psykiater eller psykolog og/eller kommunens socialpsykiatri i form af støtte-kontaktperson, hjemmevejleder, hjemmesygeplejerske eller andre former for støtte.
Ved afslutningen af behandlingsforløbet sendes en epikrise (kort beskrivelse af behandlingsforløbet) til ens egen læge.
Afslutning af dit behandlingsforløb vil blive planlagt i samarbejde med dig. I den fase, vil der ofte være noget der skal koordineres sammen med dine pårørende og andre instanser, som kan være den kommunale socialpsykiatri, din læge, en praktiserende psykiater, eller andre institutioner. Der kan medvirke en recovery mentor / peer medarbejde som kan fungere som bindeled mellem dig og en evt kommunal indsats.
Behandlingsforløbet kan også afsluttes af dig.
Hvis du giver samtykke til det, sender vi besked til egen læge med en kort og overordnet beskrivelse af behandlingsforløbet og eventuelle behov for opfølgning.
Ved forværring kan du genhenvises til et behandlingsforløb af egen læge.
Kontakt
Adresse
Psykiatrien Syd
Distriktspsykiatri for bipolare lidelser - Vordingborg
Færgegaardsvej 15
4760 Vordingborg
Se kort
Find vej - VordingborgRing til os
Opdateret torsdag den 1. dec. 2022