Gå til indhold

Hvis du bliver tilknyttet Bakkehuset

Se kontaktoplysninger
Bakkehuset tilbyder familierne akut, ambulant støtte og bistår dem i at få den rette hjælp fra rette instans i forhold til deres behov.

Dertil får familierne hjælp til at finde vej i de offentlige systemer.
Bakkehuset udfører ikke udrednings- og behandlingsforløb.

Medarbejdere i Bakkehuset undersøger om kommunen eller børne- og ungdomspsykiatrien allerede er i gang med en indsats. Hvis det er tilfældet, så vil medarbejdere i Bakkehuset forsøge at skabe sammenhæng til det, der allerede er i gang. Når det er nødvendigt, tager vi kontakt til barnets/den unges hjemkommune, skole, uddannelsessted eller egen læge og samarbejder med disse. Måske skal barnet/den unge hjælpes i en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik, eller måske skal der planlægges en indlæggelse eller et forløb hos egen læge. Bakkehuset tilbyder hjælp til at afklare dette.

Mens familien venter på rette tilbud, kan der i nogle tilfælde være behov for, at Bakkehusets medarbejdere hjælper ved enten at tilbyde samtaler i Bakkehuset eller hjemme ved at deltage i møder, eller ved at have kontakt med familierne telefonisk.
Medarbejdere i Bakkehuset vil række ud til allerede involverede parter og undersøge, hvorledes aktuelle forløb kan bistås eller støttes for en periode, hvis der er behov for dette.

Ved første besøg i Bakkehuset har man en samtale, som afdækker barnets problematik, historik og behov. Det er afgørende, at der foreligger samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere, når barnet er under 15 år for at Bakkehuset kan hjælpe.
Bakkehuset orienterer hjemkommunen på baggrund af henvendelsen til Psykiatrisk Akutmodtagelse. Kommunerne har brug for orientering for at kunne arbejde med sagen.

Erfaringen er, at nogle børn og unge kan afsluttes efter en enkelt samtale i Bakkehuset, mens andre skal tilbydes længere forløb. Dette kan foregå i Bakkehuset eller efter en faglig vurdering ved udkørende besøg samt koordinering mellem sektorerne på netværksmøder, via telefon, video eller mail.

Organisering

Bakkehuset er tværfagligt sammensat. De fleste medarbejderne er fra Børne- og Ungdomspsykiatrien; psykiater, psykologer, sygeplejersker, pædagoger, skolelærer og lægesekretær. Desuden arbejder der kommunale socialrådgivere i Bakkehuset. Socialrådgiverne koordinerer med alle 17 kommuner og andre relevante samarbejdspartnere – fx egen læge, skoler, uddannelsesinstitutioner.

Praktiske informationer

Kontakt

Adresse

Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Bakkehuset

Toftebakken 1A

4000 Roskilde

Se kort

Find vej - Roskilde

Åbningstider

Hverdage: Kl. 8.00-20.00
Lørdag-søndag: Kl. 10.00-20.00
Helligdage: Lukket

Skriv til os

Øvrig information

Postadresse: Smedegade 16, 4000 Roskilde