Indlæggelse på afsnittet
Du skal visiteres til indlæggelse på De fire hjørner.
Opholdet er midlertidigt, men forventes at vare 9 måneder.
Der er tale om en frivillig indlæggelse på De fire hjørner. Du skal derfor give informeret samtykke til opholdet. Et informeret samtykke betyder, at du ønsker at indgå i tilbuddet og deltage i både psykiatrisk behandling, rehabiliterende indsats og eventuelt rusmiddelbehandling, hvis det er relevant for dig. Desuden skal du være orienteret om tilbuddet, rammerne og behandlingen på afsnittet.
For at blive visiteret til De fire hjørner er der nogle visitationskriterier, der skal være opfyldt. Du kan læse om disse i forløbsbeskrivelsen.
Patientmappe
Når du starter din indlæggelse i De fire hjørner, får du udleveret en mappe, som indeholder information om afsnittet og om kontaktteams. Du får også udleveret en husorden med praktiske detaljer og ordensregler for afsnittet.
Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at spørge personalet.
Hvad skal du medbringe
Når du bliver indlagt på De fire hjørne, skal du medbringe alt, hvad du har behov fortil en længerevarende periode – det vil sige toiletsager, tøj og sko til inde- og udebrug, hjælpemidler, som du er afhængig af, for eksempel høreapparat, briller, kørestol eller andet. Du må gerne tage din computer med.
Sengetøj, tæpper, håndklæder og lignende låner du af os.
Medicin, som du selv medbringer, vil vi gerne opbevare for dig og udlevere, når det skal tages, med mindre andet aftales.
Dit værelse hos os, betragter vi som din bolig - dit eget hjem. Du er derfor velkommen til at indrette din egen bolig, som du ønsker, og medbringe dine egne møbler (undtagen seng). Dog kan der opstå pladsmangel grundet rummenes størrelse, og vi anbefaler, at du sorterer dine ting og sender det, du kan undvære, til opbevaring. Har du ikke et opbevaringsrum, hjælper vi gerne med at finde et, du kan leje.
Kommer du til at mangle noget under dit forløb hos os, hjælper vi gerne med at tage ud og købe det eller hente disse ting i dit opbevaringsrum.
Du har selv ansvaret for dine ejendele og værdigenstande under opholdet. Døren til din bolig kan du låse.
Kontaktpersonsordning
Du får tilknyttet et team af kontaktpersoner, der består af 6-9 faste medarbejdere.
Vi holder morgenmøde og eftermiddagsmøde hver dag, hvor du får at vide, hvem der er din kontaktperson om dagen og om aftenen. Vi bestræber os på, at din kontaktperson er en fra dit team, så du lærer dem godt at kende.
Kontaktpersonen og teamet hjælper dig under din indæggelse, så du oplever en sammenhæng og tryghed i dagligdagen og behandlingen. De tilrettelægger sammen med dig dit behandlingsforløb, så det passer til dine behov, ressourcer og udfordringer.
Hvordan er hverdagen i afsnittet
For at skabe en forudsigelig og genkendelig hverdag har vores dagligdag i afsnittet en fast struktur med faste spisetider og planlagte aktiviteter.
Hver dag holder vi morgenmøde i forlængelse af morgenmaden. Her planlægger vi dagens aktiviteter og uddelegerer de daglige gøremål for eksempel små arbejdsopgaver i forbindelse med måltiderne. Det er også ved disse møder, at der er mulighed for at drøfte fælles anliggender og videregive information.
Vi synes, det er vigtigt, at alle, der har mulighed for det, deltager i de fælles måltider og andre fastlagte fælles og individuelle aktiviteter i ugens løb.
Der deltager altid personale i måltiderne, både for at hjælpe med de praktiske opgaver og for at hjælpe med, at måltidet bliver en hyggelig og social oplevelse for alle. Vi ser måltiderne som en væsentlig del af rehabiliteringen og en god mulighed for alle til at samles og mødes.
Vi har aktiviteter både i formiddags- og eftermiddagstimerne. Kontaktpersonen, en ergoterapeut og/eller en fysioterapeut står for de daglige aktiviteter. Aktiviteterne foregår primært i afsnittet. Aktiviteterne kan blandt andet være motion, kreative aktiviteter, psykoedukation eller social færdighedstræning (miljøterapi).
Aktiviteterne kan også foregå udendørs, og vi kan planlægge ture ud ad huset. Vi vægter daglige ture udenfor højt, da det har en gavnlig effekt på krop og sind at komme ud og opleve naturen og årstidernes gang og få bevæget kroppen.
I løbet af en typisk dag vil der være plads til individuelle træningsopgaver eller –situationer. Du vil også løbende have samtaler med personalet.
Aftenerne bruger vi på sammen at se tv, spille spil eller læse bøger, blade og aviser.
Kl. 22.00 slutter fællesaktiviteterne som hovedregel. Hvis du ikke er klar til at gå til ro, kan du fortsætte aktiviteterne, selvfølgeligt med hensyntagen til medpatienterne, der har behov for ro.
Weekenderne planlægges i samarbejde med kontaktpersonen og ses som et aktivt element i dit behandlingsforløb.
Praktisk
Vi har eget køkken og egne kokke. Menuen bliver planlagt i fællesskab mellem personale og beboere. Det er vigtigt for os, at vi tilbyder sund og nærende mad. Vi forsøger så vidt muligt at tage hensyn til specielle ønsker til maden, herunder allergi, religion, m.m.
Du vil skulle deltage i madlavningen på det niveau, der passer til dig.
Vi har mulighed for at stille computere, højtalere og lignende til rådighed. Du er naturligvis velkommen til at medbringe dine egne elektroniske genstande. Vi opfordrer til at bruge disse i din egen bolig af hensyn til de andre beboere. Der kan dog være undtagelser.
I begge afsnit er der mulighed for at logge på trådløst internet. Du kan spørge personalet om adgangskoden.
Har du ikke din egen telefon, er du velkommen til at låne beboertelefonen, bare spørg din daglige kontaktperson.
Du står selv for tøjvask og rengøring af din egen bolig. Du kan benytte afsnittets vaskemaskiner og tørretumblere. Kan du ikke selv vaske dit tøj eller gøre rent, hjælper vi dig, da dette indgår som en del af rehabiliteringen.
Som udgangspunkt gennemgår vi ikke dine ejendele. Hvis vi har mistanke om, at du har medbragt euforiserende stoffer, skarpe genstande, eller andet som ikke er tilladt, eller kan været farligt for dig selv, andre patienter eller personalet, har vi mulighed for at visitere dig og dine ejendele. Vi vil helst gøre det i samarbejde med dig.
Du har altid mulighed for at indlevere ting til personalet – også ting det ikke er tilladt at have på afsnittet. Nogle ting kan vi opbevare for dig, indtil du bliver udskrevet, andre ting som for eksempel euforiserende stoffer eller andet ulovligt afleverer vi til politiet eller destruerer det.
Det er ikke tilladt at ryge indendørs i Psykiatrien i Region Sjælland.
Du er velkommen til at ryge i de udendørs rygeområder i forbindelse med afsnittet.
Pårørende er velkomne til at ryge udenfor afsnittet.
Oplever vi, at der bliver røget indenfor, opbevarer vi dine cigaretter på kontoret – dem kan du få udleveret, når du vil, som regel en eller to ad gangen.
Vi tilbyder så vidt muligt rygeafvænning som en del af behandlingstilbuddet, mens du er på de særlige pladser.
Du har mulighed for at få besøg af en sygehuspræst, mens du er på de særlige pladser. Hvis du spørger, kan vi hjælpe dig med at få kontakt til præsten.
Hvis du tilhører en anden trosretning end kristendommen, hjælper vi også med at få kontakt til en repræsentant fra andre trosretninger.
Du må ikke have dyr med på afsnittet. Hvis du eller en af dine pårørende er blind, og der er tale om en førerhund, gælder der dog særlige regler. Dem kan du spørge personalet om.
Kontakt
Adresse
Psykiatrien Syd
Afsnit for rehabilitering – De fire hjørner - Vordingborg
Indgang 41, 15S
Færgegaardsvej 15
4760 Vordingborg
Se kort
Find vej - VordingborgRing til os
Opdateret onsdag den 26. jun. 2024